Ads Top

Παρα-λήθη

της Λογοτεχνικής Πιπίτσας


Σ’ αυτό το παραμύθι η Κοκκινομουνίτσα περιδιαβαίνει τους δρόμους μιας πόλης με δάση φλεγόμενα για να γαμήσει όσους περισσότερους λύκους μπορεί και να τους κλέψει αναπτήρες και τσιγάρα. Βάζει φωτιές σε κάδους που εξαπλώνονται στα οπωροφόρα και σβήνει τα τσιγάρα πάνω στο τρίχωμα των λύκων. Όταν βρίσκει χαρτονομίσματα στα πεζοδρόμια ή από κάποιον βολεμένο λύκο αγοράζει φαγητά για να ταΐσει γιαγιάδες που ξεμωράθηκαν.
Σ’ αυτό το παραμύθι η Σταχτοπουτάνα κοιμάται σε κιβώτια από χαρτόνι δίπλα σε εργοστάσιο με ψηλά φουγάρα. Τα βράδια κολλάει τακούνια που έχουν σπάσει από σόλες και μαντάρει υφάσματα για να φτιάξει κουβέρτες. Οι πρίγκηπες φροντίζουν όταν νυχτώσει να περάσουν καπότες πριν την πάρουν μέσα σε άμαξες που μυρίζουν κολοκύθα γλυκειά.
Σ’ αυτό το παραμύθι ο Πουτσορεβυθούλης βάζει βόμβες στους γίγαντες που κοιμούνται στα κοινοβούλια με μπουκάλι και στουπί. Την έχει μικρή γι’ αυτό και οι φωτιές που βάζει είναι μεγάλες. Κι όταν χάνεται στους δρόμους της πόλης αντί για φακές σκορπίζει βελόνες για να θυμηθεί να μην ξαναπεράσει από εκεί.
Σ’ αυτό το παραμύθι πρωταγωνιστές είναι οι εφτά χάνοι. Σκάνε τσιγάρα αρωματικά κι όταν τους τελειώνουν τα λεφτά σπάνε φαρμακεία για να βρουν καινούρια. Θα ήθελαν να βρούνε όλοι την ίδια Χιονάτη να τους σώσει αλλά είναι δυσεύρετες αυτή την εποχή, όπως τα μανιτάρια.
Σ’ αυτό το παραμύθι η Ωραία Καυλωμένη παντρεύτηκε το Μικρό Πρίγκηπα για να μπορεί να του ξεριζώνει τις τριανταφυλλιές. Κοιμάται τις μέρες και βγαίνει τις νύχτες ψάχνοντας τον Μεγάλο Πρίγκηπα που θα της χαρίσει την μέγιστη ηδονή ξεπαστρεύοντας τον Μικρό.
Σ’ αυτό το παραμύθι ο Πορνόκιο είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς που μοιράζει δωρεάν τσόντες στον λαό του για να τον βοηθήσει να πέσει σε χειμερία νάρκη. Όταν ο λαός αυνανίζεται ασυστόλως, η μύτη του βασιλιά μεγαλώνει μεγαλώνει μεγαλώνει χωρίς να σταματάει για να μπορεί με αυτήν να ραπίζει ή αναλόγως να ξεσκίζει τους υπηκόους του.

Σ’ αυτό το παραμύθι, σ’ αυτό τον κόσμο, σ’ αυτή τη χώρα, σ’ αυτό το μπουρδέλο ένας Άϊ-Βασίλης μοιράζει αδιακρίτως δώρα καθημερινά με την απειλή πιστολιού σε ενήλικα παιδάκια που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τα δεχτούν.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.