Ads Top

το όνειρο του Dali


του Dalikeri

dream caused by the flight of bee around a pomegranate, one second before awakening

στη μια πλευρά της δισδιάστατης ονειρικής πραγματικότητας ένα ρόδι, απαλλαγμένο από τη βαρύτητα, περιτριγυρίζεται από μια μέλισσα δορυφόρο που ανιχνεύει το μελλούμενο μέλι της.

στην άλλη πλευρά, καθώς ο απειροστικός ψυχισμός προσεύχεται στο ελάχιστο, ο μεγεθυντικός καθρέφτης της χαλαρότητας,  εμφανίζει τα εσώψυχα του δευτερόλεπτου: ένα υποατομικό ρόδι πλανήτης, λύνοντας την νύξη, εκρήγνυται, εκπέμποντας τους πυρήνες του στο κλειστό σύμπαν του μέγα επιταχυντή σκέψεων: το φόβο. εκεί μέσα, τροχιοδεικτικά συνειρμών κινούνται απ’ τη σιωπή ιχθύος, διαμέσου επιτάχυνσης τίγρης, στην πρόωρη εκπυρσοκρότηση κάνης που γεννά καρέ καρέ μια πραγματικότητα. ένας ελέφαντας συμπεραίνει πάνω σε μακροσκελείς συνειρμούς: η χαλαρότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη της βαρύτητας της σκέψης και ανάλογη της επιτάχυνσης της φαντασίας.

στη μέση, ο ύπνος ενσαρκωμένος σε μια γυμνή γυναίκα, έχει ορίσει το όνειρο ως φρουρό της ύπαρξής του, όπως η πραγματικότητα ορίζει τη σκέψη ως φύλακα της ψευδαίσθησής της. η θάλασσα λάδι σε μουσαμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.