Ads Top

Συνέντευξη με τον Θεό

the_Stranger

το παρόν κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στο blog thestranger.blogspot.com

- Κυρίες και κύριοι, καλωσήρθατε σε ένα ακόμη «Ου Γαρ Οίδασι» – ή μάλλον όχι απλά ένα ακόμη «Ου Γαρ Οίδασι», αλλά στην πιο σπουδαία τηλεοπτική εκπομπή από καταβολής κόσμου. Όπως σας είχαμε ανακοινώσει, έχουμε εδώ, στο στούντιο, ζωντανά, τον Θεό, ο οποίος θα μας δώσει την πρώτη του συνέντευξη!

- Ε, όχι και την πρώτη! Είχα δώσει συνέντευξη και στον Μωυσή, και στον Αβραάμ, και σε ένα σωρό άλλους.

- Έστω, την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη. Κύριε Θεέ, καλησπέρα σας.

- Καλησπέρα και σε σας και στους θεατές σας, ανεξαρτήτως θρησκείας.

- Θα θέλατε μήπως να σας προσφωνώ με κάποιο άλλο από τα ονόματά σας;

- Όχι, μπορείτε να με φωνάζετε με το καλλιτεχνικό μου, έτσι με έμαθε ο κόσμος.

- Πολύ ωραία. Αν θέλετε, κάντε μας μια παρουσίαση του εαυτού σας για τους τηλεθεατές μας που τυχόν δεν σας γνωρίζουν.

- Εεεε…Λοιπόν, είμαι ο Θεός, είμαι άχρονος, και σαν μεγαλύτερο επίτευγμά μου θεωρώ την κατασκευή του σύμπαντος και όλων όσων υπάρχουν σε αυτό.

- Μάλιστα. Πείτε μου κάτι: Όλοι ξέρουμε ότι η Αγία Τριάδα είναι ομοούσιος, ενιαία και αδιαίρετη, όμως εγώ βλέπω εδώ μόνο τον Πατέρα. Που είναι ο Χριστός και το Άγιο Πνεύμα;

- Α, αυτή είναι μία κλασική παρεξήγηση. Όταν λέμε ότι είμαστε αδιαίρετοι, εννοούμε στην πραγματικότητα ότι είμαστε αχώριστοι, σχεδόν αυτοκόλλητοι. Δε σημαίνει ότι είμαστε το ίδιο πράγμα. Να, ο Ιησούς είναι πίσω, στα παρασκήνια, και έχει τσακίσει τα καναπεδάκια. Ντρέπεται ο κακομοίρης να βγει στο γυαλί, φοβάται μην πάθει τα ίδια πάλι. Το Άγιο Πνευμα, πάλι, κάπου εδώ γύρω θα βόσκει, δεν μπορεί να πήγε μακριά.

- Μια και μιλάμε για παρεξηγήσεις, θα μπορούσατε να μας αποκαλύψετε τι ισχύει για το filioque, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη αιώνων μεταξύ των Καθολικών και των Ορθόδοξων πιστών σας; Από πού εκπορεύεται τελικά το Άγιο Πνεύμα;

- Συγνώμη, δεν μπορώ να σας το αποκαλύψω αυτό.

- Για ποιον λόγο;

- Αποτελεί απόρρητο προσωπικό δεδομένο του Αγίου Πνεύματος και δε θα ήθελα να το δημοσιοποιήσω.

- Τι μήνυμα θα θέλατε όμως να στείλετε στους πιστούς σας που διαφωνούν πάνω σε αυτό το θέμα;

- Παιδιά, get a life. Ασχοληθείτε με τίποτα πιο σοβαρό από τα προσωπικά του Αγίου Πνεύματος, που στο κάτω-κάτω δε σας αφορούν κιόλας.

- Αλήθεια, τι έχετε να πείτε για τους αμέτρητους πολέμους που έχουν γίνει στο όνομά σας;

- Μη μου το λέτε σαν να φταίω εγώ, διαβάσατε πουθενά στις 10 εντολές να αναφέρω «Σκότωσε όποιον δε γουστάρεις»; Οι άνθρωποι συστηματικά παρερμηνεύουν τη Βίβλο και συνδέουν τα χειρότερα εγκλήματα με τη θρησκεία, αλλά δε φταίω εγώ γι’αυτό, εσείς φταίτε.

- Σας έχουν κατηγορήσει συχνά ότι δεν επεμβαίνετε στον κόσμο, αφήνοντας την αδικία ατιμώρητη και τη φτώχεια να κυριαρχεί. Τι θα απαντούσατε στους επικριτές σας;

- Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Έστω ότι προσλαμβάνετε έναν αρχιτέκτονα για να σας κατασκευάσει ένα σπίτι. Αν το σπίτι πέσει και σας πλακώσει, φταίει ο αρχιτέκτονας. Αλλά αν εσείς χτυπήσετε με δύναμη το κεφάλι σας στον τοίχο και σκοτωθείτε, δε φταίει ο αρχιτέκτονας, αλλά εσείς ο ίδιος. Έτσι κι εγώ, κατασκεύασα έναν ωραίο πλανήτη για να ζήσετε, κι εσείς τον κάνατε σαν τα μούτρα σας.

- Δηλαδή δε σκοπεύετε ποτέ να επέμβετε για να γίνει καλύτερος ο κόσμος;

- Όχι, ποτέ. Δεν είμαι υποχρεωμένος, εξάλλου. Η εγγύηση του πλανήτη, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του, κάπου στη Μογγολία, αναφέρει ρητά ότι ισχύει για κατασκευαστικά λάθη, και ουδεμίαν ευθύνη φέρει ο κατασκευαστής για βλάβες που προκλήθηκαν στον πλανήτη με υπαιτιότητα των κατοίκων του.

- Δεν ενισχύει όμως αυτό που λέτε το επιχείρημα κάποιων ότι είτε δεν μπορείτε να εξαλείψετε το κακό από τον κόσμο, άρα δεν είστε παντοδύναμος, είτε δεν θέλετε να το εξαλείψετε, άρα δεν είστε πανάγαθος;

- Φυσικά και όχι. Ίσως με έχετε μπερδέψει με τον Σούπερμαν, αλλά εμένα δουλειά μου δεν είναι να επεμβαίνω στα ανθρώπινα και να βάζω τους κακούς στη φυλακή. Δουλειά μου είναι να κρίνω τους ανθρώπους μετά θάνατον για όσα έκαναν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Και θα πρέπει να ξέρετε ότι η διαδικασία της κρίσης είναι αμείλικτη, γνωρίζουμε τα πάντα για σας, οπότε θα λάμψει η αλήθεια και θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο.
- Αλήθεια, με βάση ποια κριτήρια κατηγοριοποιείτε τους ανθρώπους σε «καλούς» και «κακούς» μετά θάνατον; Για παράδειγμα, ένας ενάρετος αλλά άθεος άνθρωπος πώς θα κριθεί;

- Η αλήθεια είναι ότι η στάση μας απέναντι στην αθεΐα έχει μαλακώσει κάπως τα τελευταία χρόνια, γιατί αναγνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο κανείς να διατηρήσει την πίστη του ακέραια με τόσους πειρασμούς γύρω. Έτσι, αν ένας άθεος είναι ενάρετος, τον περνάμε πρώτα από ένα ταχύρρυθμο φροντιστήριο για να μάθει τα βασικά, και μετά περνάει στον Παράδεισο.

- Έχουμε μία σχετική ερώτηση από έναν τηλεθεατή, που ρωτάει πώς είναι ο Παράδεισος και αν μπορείτε να του πείτε αν θα πάει εκεί ή στην Κόλαση…

- Λυπάμαι, δεν μπορώ να περιγράψω τον Παράδεισο, δε θα χώραγε η εικόνα του στο θνητό μυαλό σας – χωρίς παρεξήγηση. Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, τις λίστες με τα ονόματα τις διαχειρίζεται ο Άγιος Πέτρος, εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά.

- Στατιστικά, θα λέγατε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν στον Παράδεισο ή στην Κόλαση;

- Οπωσδήποτε στην Κόλαση, και μάλλον φταίμε κι εμείς γι’ αυτό. Οι απαιτήσεις για να μπει κάποιος στον Παράδεισο είναι πολύ υψηλές, είναι σχεδόν τόσο δύσκολο όσο το να μπεις στην Ιατρική ή την Αρχιτεκτονική.

- Έχετε μετανιώσει για κάποια λάθη που έχετε κάνει;

- Όχι, γιατί είμαι αλάθητος. Για οτιδήποτε άσχημο συμβαίνει στον κόσμο ευθύνεται ο Διάβολος και οι άνθρωποι που του επιτρέπουν να παρεισφρήσει στις ζωές τους.

- Αν είστε αλάθητος, τότε γιατί στασίασαν εναντίον σας τόσοι άγγελοι, δημιουργώντας το Κακό;

- Γιατί έκαναν ΑΥΤΟΙ λάθος, νομίζοντας ότι μπορούσαν να μου πάνε κόντρα. Όμως είναι γνωστό ότι στο τέλος το καλό θα θριαμβεύσει, όπως στις θεάρεστες χολιγουντιανές ταινίες.

- Έχουμε ένα ακόμα μήνυμα από κάποιον δύσπιστο τηλεθεατή, που λέει: «Αν είσαι όντως ο Θεός, κάνε ένα θαύμα και βάλε μου 500 εκατομμύρια στον τραπεζικό μου λογαριασμό. Χο χο χο».

- Χο χο χο, πείτε στον κύριο εξυπνάκια ότι ξέρουμε ποιος είναι, και μόλις κέρδισε ένα εισιτήριο πρώτης θέσης για την Κόλαση. Συγχαρητήρια! Χο χο χο.
- Με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι θέλει κάποιος να παρέμβει τηλεφωνικά στη συζήτηση…Είναι ο κύριος Διάβολος, όπως με πληροφορούν!

- Πώς; Τι δουλειά έχει αυτός εδώ;

- Κύριε Διάβολε, με ακούτε;

- ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

- Πείτε μας, για ποιον λόγο θέλατε να παρέμβετε;

- ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ. ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

- Διαφωνείτε σε κάτι απ’όσα μας έχει πει ο κύριος Θεός μέχρι τώρα;

- ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.

- Καταλαβαίνετε ότι αυτή είναι μία πολύ βαριά καταγγελία που κάνετε…

- ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο ΘΕΟΣ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΤΡΟΠ-

- Τι είναι αυτά που λέτε, κύριε; Ξεστομίζετε απίστευτα και απαράδεκτα ψεύδη!

- ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΕΚΟΨΑ.

- Έχει δίκιο, σας παρακαλώ μην τον διακόπτετε, ας ακούσουμε τι έχει να μας πει και μετά θα έχετε κι εσείς χρόνο να τοποθετηθείτε. Συνεχίστε παρακαλώ, κύριε Σατανά.

- ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑ, ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΝΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.

- Με συγχωρείτε, αλλά η εικόνα που έχουμε οι περισσότεροι από μας είναι ότι ο Θεός είναι πανάγαθος, και σκοπός του είναι να προστατεύσει τους ανθρώπους από το Κακό, το οποίο αντιπροσωπεύετε εσείς.

- ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΧΕΤΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ. ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ, ΤΟΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ. ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ.

- Θέλετε να μας δώσετε ένα παράδειγμα;

- ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ, ΤΗΝ ΕΥΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΛΟ.

- Ναι, η γνωστή ιστορία με το φίδι που ωθεί την Εύα στον πειρασμό.

- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΓΑΠΗΤΕ. Ο ΟΦΙΣ ΗΘΕΛΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΣΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. Ο ΘΕΟΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΕΒΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ, ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ, ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ, ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ. ΚΑΙ Ο ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΟΦΙΣ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ.

- Τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό, κύριε Θεέ;

- Μα είναι προφανές ότι ο κύριος λέει ψέματα. Ποιον θα πιστέψετε, εμένα που είμαι πανάγαθος ή τον Σατανά που εδώ και εκατομμύρια χρόνια το μόνο που κάνει είναι να σκορπίζει παντού το κακό;

- ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΩ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΕΞΟΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ; ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΥΓΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ; ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ;

- Σας παρακαλώ, ας χαμηλώσουμε λίγο τους τόνους, ας μην ξεφεύγει η συζήτηση από το πλαίσιο της ευπρέπειας.

- Μα τι περιμένετε αγαπητέ μου όταν δίνετε βήμα σε τέτοια κατακάθια; Περιμένετε από τον μέγιστο συκοφάντη Σατανά ευπρέπεια;

- ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ; ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΪΝ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΤΗ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ;

- Συγνώμη, αλλά εγώ αρνούμαι να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση και θα φύγω από το στούντιο.

- Όχι, σας παρακαλώ, μη φεύγετε, έχουμε πολλές ερωτήσεις από τους τηλεθεατές μας…

- Δε με νοιάζει, να μείνουν να αναρωτιούνται, όπως κάνουν εδώ και αιώνες. Αλλά δε φταίει κανένας άλλος, εγώ φταίω που είπα να κατέβω να σας διαφωτίσω.

- ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΣΑΝΕ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

- Ακόμα στη γραμμή είσαι εσύ ρε; Κλείστε τη γραμμή στον κύριο, μη ρίξω σεισμό και τα γκρεμίσω όλα εδώ μέσα!

- ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓ-*ΚΛΙΚ*τουτ-τουτ-τουτ-τουτ

- Σας παρακαλώ, μη φεύγετε, έχουμε πολλές ερωτήσεις…Ο κόσμος θέλει να μάθει…Μην…Εχμ…Κυρίες και κύριοι, σας ζητάμε συγνώμη γι’αυτό το απρόοπτο, συμβαίνουν αυτά στις ζωντανές εκπομπές. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα, όπου θα έχουμε μία ακόμα μεγάλη συνέντευξη, αυτή τη φορά με τον Άγιο Βασίλη. Μέχρι τότε, καλό βράδυ. Κι ο Θεός μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.