Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Μια κολασμένη συνταγή....Το κέικ του διαβόλου


συνταγή από το ξεχασμένο σημείωμα


Υλικά για τη δημιουργία της κόλασης


500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
5 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη
1 φλυτζάνι γάλα


Γλάσο σοκολάτας


200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 


Δημιουργία κόλασης


Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα της κολάσεως, το οποίο αφήνουμε να σιγοκαίγεται σε προθερμασμένο φούρνο-καζάνι στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.
Όσο ο πειρασμός κρυώνει, φτιάχνουμε το γλάσο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά. Περιχύνουμε το κέικ με τη σοκολατένια λάβα.


Καλή σοκόλαση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου